Over het ontstaan van EMMETT Techniek

Ross Emmett, de grondlegger van EMMETT Techniek, is in 1945 in Australië geboren. Tegenwoordig werkt en woont hij in Townsville, Queensland, aan de noordoostkust van Australië. Sinds 1981 werkt hij in de klinische praktijk, waar hij meer dan 100 cliënten per week behandelt. Inmiddels reist hij ook de wereld rond om presentaties, workshops en opleidingen te geven over zijn unieke kijk op lichaamswerk en EMMETT Techniek.

Ross is een getalenteerde en dynamische therapeut en instructeur in meerdere therapievormen, zoals massagetherapie (sinds 1983), Bowen therapie (sinds 1988), NLP (neuro-linguistisch programmeren).

Gedurende de behandelingen is Ross direct gewaar dat er effecten zijn van behandeling op onbewust niveau. Ross is ook een ervaren hypnotherapeut en NLP-therapeut en hij gebruikt ook al zijn kennis en technieken uit deze methoden in zijn behandelingen om het best mogelijke resultaat te creëren voor zijn cliënten. De unieke en speciale gave van Ross is dat hij snel inzicht heeft in wat een cliënt gedurende de behandeling nodig heeft, wat hij dan kan doen en aanpassen om individueel maatwerk te creëren voor deze cliënt. Deze ‘kameleon’ aanpak is sinds jaren het belangrijkste succes van Ross’  Techniek; hetgeen uitstekende resultaten geeft.

Uniek en ongebruikelijk is dat Ross Emmett zijn methode ontwikkelde lang voordat hij enige formele opleiding deed in lichaamswerk. Zijn goede intuïtie in combinatie met groot observatievermogen hebben volgens Ross met al zijn ervaringen, nieuwsgierigheid en dyslexie bijgedragen tot het ontstaan van EMMETT Techniek tot wat het nu is. Meer achtergrondinformatie is te lezen onder “Ross Emmett’.

Ross heeft zijn techniek allereerst toegepast op dieren, lang voordat hij er zelfs maar aan dacht om mensen te gaan behandelen. Zijn eerste kliniek voor mensen ontstond na afloop van werktijd in de mijnen in Mount Isa, Queensland. Ross werkt nu in Townsville, Queensland, met meerdere therapeuten in zijn kliniek. Er is een goede samenwerking met artsen; meer dan 70 artsen en andere medische professionals verwijzen naar hem en zijn kliniek. Over en weer is er respect voor elkaars vaardigheden en kennis, hetgeen de basis is geworden voor een lange traditie van samenwerking. Vaak wordt Ross’ opinie gevraagd voorafgaand aan het overwegen van een operatie. Door de steun en het respect van artsen was Ross een van de eerste massagetherapeuten in Australië, waarvan de facturen voor vergoeding in aanmerking kwamen. Ross geniet de positie van een werkelijk complementair therapeut door deze goede samenwerking met de medische professie.

In 2007 bracht Ross zijn methode naar Engeland, en van daaruit naar Europa en andere landen. En deze groei zet zich voort! Sinds 2010 worden er ook in Nederland opleidingen gegeven door instructeurs die door Ross zelf zijn opgeleid.